Silymarin

Původ:

ostropestřec mariánský - výtažek polyfenolů ze semen

 

Účinek:

Podle nových vědeckých poznatků je kromě blahodárného účinku na játra silymarin obsažený v extraktu z ostropestřce mariánského též nadějným prostředkem pro doplňkovou léčbu rakoviny prostaty.

Podle dnes již četných studií silymarin  a v něm obsažená látka silybin působí proti růstu buněk karcinomu prostaty – tyto látky mají tzv. proapoptické účinky (indukce odumírání rakovinných buněk) a jsou již proto používány v doplňkové léčbě rakoviny prostaty (Gažák et al. 2007, Singh et al. 2008).

Kromě inhibice růstu rakovinných buněk silybin brání i jejich pohyblivosti a migraci a omezuje schopnost napadat zdravé buňky prostaty (Wu et al. 2010).

Pozitivních účinků na prostatu je rovněž dosahováno kombinovaným působením silymarinu a selenu (Vidlar et al., 2010, Vostalová et al. 2013). Selen podporuje ochranu buněk před oxidativním stresem a snižuje tak riziko vzniku nemocí. Kombinace silymarinu a selenu se ukazuje být efektivní v potlačení progrese rakoviny prostaty (Vidlar et al. 2010)

Silymarin máme obsažený v Prostaninu®. Silymarin a v něm obsažená látka silybin působí proti růstu buněk karcinomu prostaty. silybin brání i jejich pohyblivosti a migraci a omezuje schopnost napadat zdravé buňky prostaty. 

GUERGI_Prostanin_30 cps_box3D_R